Δημήτριος Α. Κοτσίρης - Χειρούργος Ουρολόγος – Ανδρολόγος

Βιογραφικό:

Ο Δημήτριος Α. Κοτσίρης είναι Στρατιωτικός Ιατρός – Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος. Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1986 και έπειτα από Πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 2004. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με βαθμό « ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ» τον Ιούλιο του 2010 και τον Οκτώβριο του ιδίου έτους κατόπιν  ορκομωσίας ονομάστηκε Σημαιοφόρος Ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατόπιν, για ένα έτος εκπαιδεύτηκε σε διάφορες κλινικές (rotation) και στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ). Παράλληλα παρακολούθησε και περάτωσε επιτυχώς πλήθος σεμιναρίων (ATLS, ALS, Σχολείο Ναυτικής Ιατρικής, Σχολείο Υπερβαρικής και Καταδυτικής Ιατρικής). Συμμετείχε με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού (ΤΠΚ ΣΤΑΡΑΚΗΣ) σε ειρηνευτική αποστολή του Ο.Η.Ε. στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου ( UNIFIL-MAROPS) ως Αξιωματικός Υγειονομικού. Το 2012 και για ένα έτος διετέλεσε Αξιωματικός Υγειονομικού – Διευθυντής Θεραπευτηρίου στη Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού ‘ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ – F466’.

To Μάρτιο του 2013 υπηρέτησε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης ξεκινώντας τη βασική του χειρουργική εκπαίδευση στη Χειρουργική Κλινική. Συνέχισε με την ειδίκευση του στην Ουρολογία το Μάρτιο του 2014 στην Ουρολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Τον Απρίλιο του 2015 συνέχισε την ειδίκευσή του στην Β΄ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του ΓΝΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ. Από τον Απρίλιο του 2016 και για 2 έτη συνέχισε την ειδίκευσή του  με έμφαση στη λαπαροσκοπική Oυρολογία και την ενδο-ουρολογία στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Τον Ιούνιο του 2018 έλαβε τον τίτλο ειδικότητας και παράλληλα έλαβε την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση στην Ουρολογία, μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις (Fellow of European Board of Urology, FEBU) αποτελώντας πλέον μέλος του Κολλεγίου της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας. Επίσης είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από τον Ιούλιο του 2018 κατέχει θέση Επιμελητή Ουρολογίας-Ανδρολογίας στην Ουρολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Από το Σεπτέμβριο του 2019 και για ένα έτος εξειδικεύθηκε στη Λειψία της Γερμανίας στο αντικείμενο της ελάχιστα επεμβατικής Ουρολογίας και στη Θεσσαλονίκη στο αντικείμενο της Ανδρολογίας (διενέργεια κρουστικών κυμάτων και PRP, νόσος Peyronie) και Υπογονιμότητας (διενέργεια ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων όπως microTESE και κιρσοκήλη με μικροσκόπιο-microvaricoselectomy).

Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια του εσωτερικού και του εξωτερικού, με πλήθος ανακοινώσεων. Έχει συγγράψει άρθρα τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή περιοδικά της Ουρολογίας καθώς και στο κορυφαίο βιβλίο της Ουρολογίας “Smith’s Textbook of Endourology 4th Edition”.

Είναι τακτικό μέλος τόσο της Ελληνικής όσο και της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής εταιρείας. Επίσης διαθέτει άδεια ασκήσεως Ιατρικού επαγγέλματος στη Γερμανία (Deutsche Approbation). Ομιλεί απταίστως Αγγλικά και Γερμανικά.

Είναι παντρεμένος με τη Χημικό Αθανασία Παπαχρήστου και έχει μια κόρη..

Αναλυτικό Βιογραφικό

Συνεργασίες

Ο Δημήτριος Α. Κοτσίρης είναι Στρατιωτικός Ιατρός – Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια & χειρουργία του εσωτερικού και του εξωτερικού με διακεκριμένους ιατρούς στο χώρο της Ουρολογικής.